Taşyünü Isı Yalıtımı

Taşyünü Isı Yalıtımı

26 Nisan 2022

ISI YALITIMININ FAYDALARI NELERDİR

 

Isı kaybını en aza indirerek, binaların yazın serin, kışın sıcak kalmasını sağlar. Böylelikle enerji verimliliği maksimize edilir. Özellikle fosil yakıt bağımlılığının devam ettiği dünyamızda hem ekonomik etkenlerle hem de çevresel faktörlerle doğru mücadele etmemize yardımcı olur. Hem bireysel ekonomiye hem de ülke ekonomisine katkı sağlar.

Binanın bölümleri arasında dengeli oda sıcaklıkları yaratır. Yaşadığımız mekanların daha sağlıklı ve daha konforlu olmasını sağlar. Gelişen teknoloji ile daha da akıllanan binaların her bölümünde, her odasında benzer ısı geçişleri yaşam konforunu ısı yalıtımı sayesinde korur.

Binalarda küf ve mantar oluşumumun önüne geçer.  Sağlıklı yaşam için nefes aldığımız ortamlar önemlidir. Ortamdaki nem dolayısıyla oluşan küf ve mantarlar insan sağlığını olumsuz etkiler. Oluşan bu istenmeyen organizmalar, oluştuktan sonra engellenmesi mümkün olmayan zorluklardır. Üzerine yapılacak sıva ve boya benzeri müdahaleler çözüm değildir.  

Dış cephede estetik bir görünüm elde edilmesini sağlar. Gelişen şehirlerde görsel kakofoninin önüne geçebilmek için estetik kaygılar önemlidir. Hem binaların dış cepheleri estetik bir şekilde tek tipleştirilirken hem de iç mekandan kayıp yaşanmaması en sağlıklı sonuçtur.

Binaları dış etmenlerden koruyarak bakım onarım masraflarını düşürür. Mevsimsel iniş çıkışlar, sıcak soğuk farkları, şiddetli yağışlar ve rüzgar gibi etmenlerin yanı sıra zaman içinde güneş ışınları da binaları yaşlandıran önemli etmenlerden. İyi bir ısı yalıtım uygulaması ile tüm bu etkilerin masraflarında da önemli bir yardımcıdır.  

Binaların beton içindeki demirlerinin paslanmasını önleyerek depreme karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. Doğru yapılan ısı yalıtımı, ısı hareketlerini ve buhar yoğuşmasını azaltır. Böylece, yapıda oluşabilecek demir aksamının çürümesi gibi korozyonlar engellenir. Isı yalıtımı sayesinde binaların yaşam ömrü uzadığı gibi; bu ömür çok daha dayanaklı olacaktır. Deprem güvenliğini de bu sayede sağlanacaktır.  

Yakıt tüketimini azaltarak çevre kirliliği ve küresel ısınmaya karşı pozitif yönde etkisi olur. Isı yalıtımı yapılmış binalar, iklimlendirme için çok daha az yakıt sarf eder. Bu da doğaya karışan korbondioksit, kükürtdioksit ve diğer zararlı sera gazlarının salınımını minimize eder. Bu salınım ne kadar az olursa o kadar sürdürülebilir bir gelecekten bahsedilebilir.