Atos Stud Çivisi
Stud Çivisi Ölçüleri
Özel çivilerden biri olan stud çivisi, yapı sektöründe adını sıkça duyduğumuz bir malzemedir. Haydar Boz olarak farklı boyutlarda ve çeşitlerle sunduğumuz stud çivileri, temelde kullanacağınız beton veya metal malzemeleri birleştirmek amacıyla üretilir. Bu bağlantı elemanı, yüksek dirençli özelliğiyle malzemeler arasında güçlü bir bağlantı sağlamaya yöneliktir.
Stud çivisi ölçüleri ise standart 16mm, 22 mm, 25 mm çaplarında olup 75, 100, 125 ve 150 mm boyutundadır. Bu standart ölçüler dışında, müşterilerimizin özel projelerine uygun 60 mm, 90 mm, 110 mm ölçülerine göre de geniş bir yelpazede üretim gerçekleştiriyoruz. Bu ölçüler, stud çivisinin istenilen şekilde performans göstermesine yönelik müşterilere sunulur.
Stud Çivisi Teknik Özellikleri
Ayda 100.000 bin adet üretimini gerçekleştirdiğimiz stud çivilerini, müşteri projelerine özel şekilde yapılandırıyoruz. Farklı malzemelerinin bağlantısında kullanılan stud, özel alaşımlı kaynak parçaları ile yapılır. Satışını üstlendiğimiz stud çivilerinde öne çıkan başlıca özellikler şöyledir:
- Kompozit döşemeyi dayanıklı şekilde çelik konstrüksiyona bağlar,
- Herhangi bir kayma veya deprem durumunda betonun bütün olarak kalmasını sağlar,
- Müşteri projelerine özel şekilde üretilen farklı boy ve uzunluktaki çiviler mevcuttur,
- Bir ucu sivri diğer ucu ise geniş veya düz bir başlığa sahiptir,
- Genellikle paslanmaz çelik, alaşımlı veya karbon çelikten üretilir,
- İçeriğinde kimyasal bileşenlerden oluşan karbon, silikon, mangan gibi maddelere sahiptir,
- Çivileme tabancalarını ile kullanılarak montajı yapılır.
Özel üretime sahip bu çiviler, farklı kullanım alanlarına göre uygulanabilir niteliktedir. Stud çivisi fiyatları ise siparişi verilen çivinin ölçüsüne ve teknik özelliklerine göre değişir. Sipariş vereceğiniz stud çivilerinde markaya göre değişen fiyatlar da söz konusu olabilir.
Stud Çivileri Kullanım Alanları
Birbirine bağlanacak yapı elemanlarını sabitleyen stud çivi, yapı endüstrisinin en önemli malzemelerinden biridir. Sunduğumuz stud çivilerinin başlıca kullanım alanları şöyledir:
-
Altyapı Projeleri
Beton ve çelik bileşenlerin sabitlenmesinde kullanılan stud çivileri de vardır. Bu çiviler, çelik köprülerin yük taşıma sistemlerinin sabitlenmesini sağlar. Ayrıca tünel, baraj ve hidroelektrik santrallerinin de parça montajında kullanılarak yapı direncini artırır.
-
Yapı ve İnşaat Projeleri
Stud çivinin başlıca kullanım alanı olan yapı endüstrisi, betonarme yapılar dışında çelik konstrüksiyonu da kapsar. Güçlü çelik yapılara dayanıklılık kazandıran bu çiviler, çelik yapı elemanlarının sabitleştirilmesini sağlar. Ayrıca çelik ile betonun uyumlu şekilde çalışması için de stud çivinin özelliklerinden yararlanılır.
Haydar Boz olarak satışını gerçekleştirdiğimiz bariyer cıvatası çivileri hızlı şekilde üretip, müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre en kısa sürede gidermekteyiz. Günden güne artan üretim kapasitemiz ise aylık 150,000 adete ulaşmış durumdadır.
-
Dekoratif ve Mimari Uygulamalar
Estetik tasarım isteyen yapılarda kullanılacak özel ve ağır yükleri taşımak için de stud çivi kullanılır. Bu çivinin kayma ve çekme durumuna karşı yüksek dirence sahip olması tercih edilen bir özelliktir.
-
Sanayi ve Mühendislik Uygulamaları
Enerji tesisleri ile deniz yapılarında kullanılan stud çivisi, yine sabitleme işleminde kullanılır. Özellikle çelik platform ve ekipmanların sabitlenmesinde kullanılan başlıca malzemeler arasındadır.
-
Makine ve Ağır Sanayi Sektörü
Otomotiv endüstrisinin ve endüstriyel ekipmanlarının parça sabitleme işleminde stud çivisi kullanılır. Stud çivisinin kullanılmasıyla beton temel ve araç montajı tamamlanır.
Stud Çivisi Kullanmanın Avantajları
Özel kullanıma sahip stud çivileri, farklı alanlarda aynı üstün performansı sunar. Bu çivilerin başlıca avantajları da şu şekildedir:
- Farklı ebatlarda ve çeşitlerde üretilmesi
- Çelik malzemeden yapılması
- Ağır yükler için güçlü sabitleme potansiyeli
- Farklı malzemeleri bir arada tutma ve sabitleme özelliği
- Yüksek esneklik sunması
- Hızlı montaj ile kolayca uygulanması
- Yüksek oranda kesme ve çekme mukavemetine sahip olma
- Olası kaymaları ve çatlamaları önleyen dirençli ve güçlü sabitleme
- Beton tutucu özelliğiyle trapez kaymasını engellemesi
- Operatör veya kaynakçılara ihtiyaç duyulmadan uygulanabilmesi
- Uluslararası yapı denetimi ve güvenliği standartlarına uygunluk
- Çelik konstrüksiyonlarda deformasyona yol açmaması
Stud Çivisi Uygulaması
Standart Stud çivisinin uygulanmasında, kaynak işlemleri kullanılır. Stud kaynaklama işlemi yapılmadan önce güvenlik önlemlerinin ve yüzey temizliğinin yapılması gerekir. Çalışma yapılacak alanda yanıcı, delici veya patlayıcı unsurların olmaması önemlidir.
Kişisel koruyucu ekipmanlarını takan kaynak operatörlerinin işlem sırasında kalite kontrol standartlarına uyması şarttır. Güvenlik önlemlerine dikkat ettikten sonra stud kaynak saplamaya özel ekipmanlar ve teknikler kullanılır.
Yapılacak uygulama, saplama yüzeyi ile işlem yapılacak çivinin yüzeyi arasında elektriklenen bir ark oluşturur. Bu elektrik arkı, her iki yüzeyi de eriterek saplamanın düzgün şekilde bastırarak birleştirilmesini sağlar. Saplama kaynağı yani stud kaynağı da saplamanın tüm yüzeyine iş parçasının birleştirilmesiyle tamamlanır.